Hrvatski sportski velikani nude pomoć, Ivanišević poslao poruku podrške: ‘Ubija ovo što vidimo. Držite se!‘

Petrinja, Sisak, Glina… Srca nam pucaju uz ove slike, napisao je legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević na Instagramu nakon što je razoran potres pogodio Hrvatsku.

“Tresli smo se i mi u Zagrebu kao nikada, ali ovo što vidimo iz vaših krajeva ubija. Držite se,” poručio je wimbledonski pobjednik.

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović uz fotografiju Petrinje u ruševinama je napisao: “Molite za Hrvatsku.”

“Rastužen što vidim ovakve prizore iz Lijepe naše… Sisak, Petrinja i svi koji su pogođeni potresom, držite se. Sudjelujemo i pomozimo jedni drugima. Moj DM je otvoren, nemojte se ustručavati javiti ukoliko nekome treba bilo kakva pomoć,” napisao je Hrgović.

Dejan Lovren je na raspolaganje stavio svoj hotel na Pagu.

“Dragi građani Petrinje, za 16 najugorženijih obitelji stavljam na raspolaganje svoj hotel u Novalji. Ukoliko vam je potreban privremeni smještaj, javite se mom timu na [email protected] ili Whatsapp 0996769971 s vašim podacima, prednost obitelji s djecom”, objavio je hrvatski reprezentativac na Instagramu.

Pomoć je ponudio i njegov kolega iz reprezentacije Mateo Kovačić. Veznjak Chelsea je ponudio pomoć preko svoje fondacije.

“Molimo za sve pogođene razornim potresom. Ako znate nekoga u potrebi, javite nam se na [email protected], objavio je Kovačić.

Hrvatski navijači ponovo su uskočili u pomoć nakon razornog potresa koji je pogodio Hrvatsku, a najjače Petrinju, Sisak i okolicu.

Badl Blue Boysi su stigli u Petrinji i Sisku kako bi pomogli građanima koje je pogodio potres.

“Lopate, rukavice i ostalo kaj može pomoći ponesite,” poručili su Boysi zamolivši svoje članove da ponesu vodu i obiđu okolna sela.

Dio njihovih članova već je na ulicama Siska gdje pomažu u čišćenju ruševina.

Oglasila se i Torcida koja je pokrenula akciju prikupljanja potrepština.

Skuplja se nekvarljiva hrana, higijenske potrepštine, deke i pokrivače….

Svoje donacije mogu se donijeti u prostorije Kluba navijača Torcida u Zrinsko Frankopanska 17 u Splitu.

Klub navijača Armada Rijeka stavio se na raspolaganje svim institucijama koje rukovode kriznom situacijom na području Republike Hrvatske pogođenim potresom.

Pozvali su sve članove, navijače Rijeke i sve sugrađane da doniraju jakne, deke, obuću, konzerviranu hranu, vodu, higijenske potrepštine…

Pomoći su počeli skupljati i Kohorta, Funcuti, Ultras Vinkovci…

Poruke podrške pružili su i brojni drugi hrvatski sportaši među kojima i Darijo Srna, Domagoj Vida, Dominik Livaković, izbornik Zlatko Dalić, Ivan Klasnić, Danijel Subašić, Dinamo, Lokomotiva, Hajduk, Cibalia, Osijek, Hrvatski košarkaški savez, Hrvatski rukometni savez….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.