HUMANE ZVIJEZDE: DiCaprio daje 3 miliona dolara za požare u Australiji, Metallica 750.000…

Ekološka organizacija slavnog glumca Earth Alliance jučer je priopćila kako je pokrenula Australski fond za gašenje požara kako bi pomogla u “međunarodnom odgovoru na katastrofalne požare” koji trenutno bjesne u zemlji.

Požari u Australiji, potaknuti sušom i najtoplijom i najsušom godinom, zabilježeni su od rujna, mjesecima ranije nego što je tipično za godišnju sezonu požara u Australiji.

Akademski nagrađivani glumac djeluje kao kopredsjedatelj Earth Alliancea, s filantropima Brianom Shethom i Laurene Powell Jobs. Organizacija je pokrenuta prošle godine radi suzbijanja klimatskih promjena i gubitka biološke raznolikosti.

Fond će surađivati ​​s lokalnim australskim partnerskim organizacijama, uključujući Aussie Ark, Bush Heritage i Wires Wildlife Rescue, prenosi ABC.

DiCaprio se tako pridružuje sve većem popisu slavnih osoba koje doniraju. Australski glumac Chris Hemsworth i britanska zvijezda Elton John početkom tjedna obećali su po milijun dolara, a donirali su i Nicole Kidman, Pink i Keith Urban. Metallica je priopćila da će donirati 750.000 dolara hitnim službama u Victoriji dok brojne influencerice šalju svoje gole fotografije ljudima koji im dokažu da su donirali.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook