Ili ti ili beba: Ova majka mora da donese najtežu odluku u životu – ovo je njen izbor!

Doktori su pred njom postavili najteži izbor koji će ikada da donese: ili će preživjeti ona ili njena beba. Taša ponovo mora da se podvrgne hemoterapiji, koja bi ubila njeno nerođeno dijete, ali ista ta terapija joj je jedina šansa za život.

“Sve što sam ikada željela u životu je da budem mama. Misao da ću jednog dana to postati me je održala u životu i trudnoća nikada nije bila dovedena u pitanje,” rekla je ona.

Taši su saopštili da joj se rak vratio samo dva mjeseca nakon što je otkrila da je trudna, a sve je počelo tako što je osjećala oštar bol u leđima, nakon čega je otkriveno da joj se rak nalazi u samoj kičmi i na ramenu. Da stvar bude još gora, ovoj medicinskoj sestri su otkrili i brojne tumore po cijelom tijelu i doktori su zaključili da je riječ o agresivnom raku kojem treba pristupiti uz jaku terapiju.

“Jedva sam uspjela da se otrijeznim i shvatim šta mi se dešava. Ovaj rak dobija samo 40 ljudi u cijeloj Velikoj Britaniji na svakih pet godina. Ovaj rak je toliko agresivan da mi je polomio nekoliko kostiju u leđima. Da ga nisam otkrila na vrijeme, ostala bih paralizovana. Sada moram da se podvrgnem terapiji kako bi imala bar malo nade da ću preživjeti ovu bolest”, rekla je ona.

Uprkos teškoj bolesti, Taša je odlučila da iznese trudnoću do kraja, jer joj je konačna želja da drži svoje dijete u rukama.

“Nevjerovatno sam srećna što sam uprkos agresivnoj hemoterapiji uspjela da ostanem trudna i shvatam koliko je moja odluka opasna, ali želim da iznesem ovu trudnoću do kraja. Ovo najteže pada mom suprugu koji mi je bio nevjerovatan oslonac do sada. Međutim, drago mi je što znam da ću ga ostaviti sa malim djelićem sebe”, rekla je ona.

Ova medicinska sestra je i konačno odlučila da odbije sve vrste liječenja, a kroz samo par mjeseci će ostvariti svoj navjeći san: da postane majka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.