Institut za javno zdravlje Kosova: Pacijentkinja koja je doputovala iz Italije nema koronavirus

Laboratorijske analize pokazale su da tridesetogodi┼ínja ┼żena, koja se na Kosovo vratila iz Italije, nema koronavirus, potvr─Ĺeno je iz Instituta za javno zdravlje Kosova, a informaciju je potvrdio i kosovski ministar zdravlja Arbern Vitia.

Direktor Insituta za javno zdravlje Kosova Naser Ramadani potvrdio je pri┼ítinskim medijima da su rezultati analiza koje su ura─Ĺene tridesetogodi┼ínjoj ┼żeni pokazali da ona nije zara┼żena koronavirusom.

“Imamo rezultate i oni su negativni. Pacijent ne predstavlja rizik”, rekao je Ramadani.

Tako─Ĺe je ponovio i da su ispitivanja prethodna dva pacijenta za koje se ranije sumnjalo da su inficirana korona virusom negativna.

Ramadani je rekao da je mikrobilo┼íka laboratorija Zavoda za javno zdravlje opremljena vrhunskim reagensima i setovima koji su potpuno relevantni za otkrivanje prisustva koronavirusa kod ─Źoveka.

“Test je bio negativan, ┼íto zna─Źi da pacijent nije zara┼żen virusom SARS-CoV-2”, navodi se u saop┼ítenju koje je dostavljeno medijima.

Ramadani ka┼że da timovi pa┼żljivo prate epidemiolo┼íku situaciju sa koronavirusom u svetu.

Pacijentkinja za koju se sumnjalo da je bila zara┼żena koronavirusom vratila se sa vi┼íednevnog odmora iz Italije i javila se u pri┼ítinski Univerzitetski klini─Źki centar ┼żale─çi se na povi┼íenu temperaturu, peckanje u o─Źima, curenje nosa i bolove u grlu.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐