SKANDAL NE BEOVIZIJI: Pjesma “Svadba velika” poziva na nasilje nad ženama

Pjesma “Svadba velika”, koju izvode Bora Dugić i Balkubano s kojom se takmiče na ovogodišnjoj Beoviziji, na kojoj se bira predstavnik Srbije na Eurosongu, izazvala je pravi skandal. Autonomni ženski centar oglasio se saopštenjem u kojem navode da ova pjesma poziva na nasilje nad ženama. U spornoj pjesmi riječ je o muškarcu koji je ponio bombu ukoliko ga djevojka koju prosi odbije.

“Poneo sam bombu, poneo sam draga, jer te ludo volim. Ako kažeš ne, razneću ja sve, čik mi reci ne, eksplodiraće”, jedan je od stihova pjesme.Autonomni ženski centar zahtjeva da se pjesma povuče s takmičenja. Ovim povodom oglasio se i RTS koji je organizator Beovizije

-Pjesma ‘Svadba velika’, koju izvode Bora Dugić i Balkubano, ostat će u takmičenju ovogodišnje Beovizije. Shvatajući ozbiljnost pogrešne poruke koju bi tekst pjesme mogao da pošalje, RTS je u razgovoru i dogovoru sa autorima donio odluku da će tekst pjesme biti promijenjen. Autori teksta, prizivajući šaljivi ton kompozicije, ipak nisu pronašli adekvatan autorski izraz, te se zbog toga izvinjavaju, naglašavajući da im to nije bila namjera. RTS želi jasno staviti do znanja da čvrsto stoji na strani borbe protiv nasilja nad ženama-poručuju sa RTS-a.Polufinalne večeri Beovizije zakazane su za 28. i 29. februar, dok je finale 1. marta.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana