Jagma za Ferrarijem od 1,3 mil. € (FOTO)

Tek što je predstavljen na salonu automobila u Ženevi, novi Ferrarijev top model – LaFerrari – postao je predmet želje više od 1.000 potencijalnih kupaca.

Četiri dana nakon uspješne premijere svog novog superautomobila, Ferrari je saopštio da je već primio preko hiljadu narudžbina za LaFerrari.

S obzirom da je italijanski proizvođač na promociji najavio da planira proizvodnju svega 499 primjeraka LaFerrarija, izgleda da će više od polovine zainteresovanih ostati kratkih rukava. Osim ako Ferrari ne povuče prethodnu odluku i odluči da udvostruči proizvodnju ovog automobila čija je cijena na tržištu za sada 1,3 miliona evra.

Ferrari je na premijeri otkrio da je dobar dio planirane proizvodnje unaprijed rasprodat, tako da nije sasvim jasno da li u ovih 1.000 zainteresovanih spadaju i oni koji su automobil platili unaprijed.

LaFerrari, koji je predstavljen u utorak 5. marta u Ženevi, opremljen je hibridnim pogonom koji se sastoji od 6.3 litarskog V12 motora i elektromotora čija je ukupna snaga 963 ks. Automobil do stotke stiže za manje od 3 sekunde, dok brzinu od 300 km/h postiže za 15 sekundi. Maksimalna brzina ovog automobila je 350 km/h.

[easyrotator]erf_29_1354141587/erc_40_1362904056[/easyrotator]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.