Englezi najavili nevjerovatan transfer

Priču krajnje sumnjive vjerodostojnosti donosi u subotu Daily Star. Engleski tabloid, naime, tvrdi da je Real Madrid spreman, ni manje ni više, nego ponuditi Tottenhamu Luku Modrića u zamjenu za Garetha Balea.

U članku se navodi da su predstavnici Reala rekli kolegama s White Hart Lanea da su im voljni dati 30 miliona funti i Luku Modrića u zamjenu za sjajnog velškog reprezentativca.

Već duže vrijeme su aktuelne informacije da su Madriđani silno zainteresovani za Balea i taj dio priče je vjerovatno tačan, ali potpuno nevjerovatno zvuči da bi u sklopu odštete dali i hrvatskog fudbalera.

Još je manje vjerovatno da bi se Modrić htio vratiti u Tottenham samo godinu dana nakon što je učinio sve, pa i trenirao samostalno, kako bi ga klub pustio u Real. Osim toga, nakon pogotka Manchester Unitedu kojim je otvorio Realu put do četvrtfinala Lige prvaka, Modrić napokon uživa povjerenje u Madridu i nije za očekivati da bi ga se klub sada tako olako riješio.

Daily Star navodi i da Real duguje Tottenhamu još oko 20 miliona funti odštete za Modrića što bi se, valjda, trebalo prebrisati vraćanjem hrvatskog veznjaka na White Hart Lane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.