Kancelarija NDS-a u Rečanima: Apel izletnicima da poštuju privatna imanja i useve

Zbog velikog broja mještana Župe koji su se obratili našoj kancelariji, a u vezi izletnika koji uništavaju ljetinju koja se trenutno sakuplja u Župi, apelujemo na sve potencijalne izletnike da budu savjesni i da poštuju privatna imanja kao i da vode računa o usevima koji nekome u Župi život znače. Ovom prilikom obavještavamo sve one koji su nam se obraćali u vezi najezde skakavaca u regiji Župe, das mo upoznali nadležne institucije koji su već izašli na terenu i uzeli uzorke.

Takođe koristimo priliku da uputimo javni apel svim nadležnim institucijama a u vezi Familijarnog centra porodične medicine u Rečanima, kao i Policijske stanice u Sredskoj.

Naime, obje ove institucije imaju problema sa manjkom radne snage, odnosno sa nedovoljnim brojem upošljenih. Familijarni centar porodične medicine u Rečanima svojevremeno je zapošljavao 18 radnika (tri ljekara opšte prakse, dva stomatologa, dva puta nedjeljno: internista, ginekolog, pedijatar) a danas je upošljeno samo šest radnika (jedan ljekar opšte prakse, jedan stomatolog, tri tehničara i čistačica) što je premalo za rad u dvije smjene i pružanje usluga za oko 15000 građana Župe.

Poseban problem je i laboratorija donirana od strane Turske vladine organizacije TIKA, koja je u početku radila svakim danom, pa onda dva puta nedjeljno, pa zatim jednom nedjeljno, i već godinu dana uopšte ne radi. Slične probleme ima i policijska stanica u Sredskoj, od koje se očekuje da nam obezbjedi javnu bezbjednost, a ponekad se dešava da ih u smjeni nema više od dvoje.

Zato apelujemo na nadležne institucije da uposle dodatno osoblje (prije svega iz redova bošnjačke zajednice) i u Familijarnom centru porodične medicine u Rečanima, kao i u policijskoj stanici u Sredskoj, stoji u saopštenju kancelarija NDS-a sa sjedištem u Rečanima.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.