Kandidat za predsjednika Barce: Messi previše zarađuje

LIONEL MESSI je ovog ljeta bio na rubu odlaska iz Barcelone, ali je odlučio ostati nakon kako bi izbjegao sudski proces s klubom u kojem je cijelu karijeru.

Podsjetimo, Messi je pisanim putem obavijestio klub da namjerava otići i očekivao se njegov odlazak u Manchester City da bi se Argentinac na kraju predomislio. Ugovor s Barcelonom traje mu do ljeta sljedeće godine, a na Nou Campu se nadaju da će Messi ipak završiti karijeru u Barceloni.

Josep Bartomeu je prije odlaska iz kluba tvrdio da će klub napraviti sve kako bi ga zadržao još godinu dana, ali glavni kandidat za njegova zamjenika Toni Freixa najavljuje drukčiju politiku.

“Messi previše zarađuje i, ako želi ostati, morat će pristati na smanjenje ugovora. Razgovarat ćemo s njim u četiri oka i dogovoriti ono što je najbolje za obje strane, ali jasno je da po postojećim uvjetima neće moći ostati. Prihodi su strašno pali i Messi, kao i svi drugi sadašnji i budući igrači morat će se zadovoljiti s manjim primanjima”, rekao je Freixa.

Barcelona je u minusu od 450 milijuna eura i klub najavljuje nove redukcije kojima bi u sljedeće dvije godine uštedio 200 milijuna eura. Messi godišnje zarađuje nešto manje od 40 milijuna eura.

Najveće plaće u Europi

“Mi trošimo na plaće više od svih klubova u Europi. Plaće igrača opterećuju čak 70 posto budžeta i to će se morati mijenjati. Ne želimo ništa skrivati od Lea. Objasnit ćemo mu koliko mu možemo ponuditi i naravno da želimo da ostane u Barceloni. Siguran sam da u nogama ima još puno dobrih utakmica”, rekao je Freixa.

Engleski mediji objavili su prošlog tjedna da Messi ne namjerava ostati u Barceloni iza sljedećeg ljeta. Budući da mu ugovor ističe krajem lipnja, Messi ima pravo u siječnju početi pregovarati s novim klubovima oko mogućeg angažmana.

Manchester City je, pisao je Daily Mail, već pripremio predugovor i očekuje se da će Messi u siječnju krenuti na pregovore s klubom koji vodi Pep Guardiola.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook