Karate klub “komandant Drini”- Prizren(VIDEO)

Emir

Jedan od mnogih popularnih sportova u Prizrenu, pored neprikosnovenih košarke i fudbala, je i karate.

U današnjoj sportskoj srijedi predstavićemo vam jedan od mladih i perspektivnih karate klubova u regionu Prizrena a to je karate klub “komandant Drini”.

Ovaj karate klub broji oko 60 polaznika, od kojih su 30 takmičari a ostalih 30 treniraju. Najmlađi ima 6 godina a najstariji 14 godina te ima puno talentiranih dječaka i djevojčica. Ovaj karate klub je jedan od boljih karate klubova na Kosovu i multietničkog je karaktera u kome ima i Albanaca, Bošnjaka, Turaka i Roma i u kome se svi slažu i druže.

Klub je osnovan prije desetak godina a prvi trener kluba je Muhamed Koljgeci dok je njegov pomoćnik Bošnjak Nedžmidin Rahmani koji je u video – zapisu jedan od gostiju našeg portala. Drugi gost je, takođe Bošnjak 19-godišnji Emir Sagdati jedan od talenata u karateu.

Ovaj klub postiže izvanredne rezultate i u domaćoj i u međunarodnoj konkurenciji karate klubova. Treba istaći da svake godine iz ove škole karatea “izađu” I predstave se ljubiteljima karatea po dvojica – trojica uspješnih sportista koje karate federacija Kosova nagrađuje kao sportiste godine. Tako je krajem prošle godine sportista godine u kadetskoj konkurenciji bila I Edona Koljgeci (inače ćerka prvog trenera). U ovom karate klubu ima puno talenata, kako dječaka tako i djevojčica, koji su vrlo uspješni, zainteresirani za ovaj sport i koji učestvuju na raznim seminarima I turnirima karatea u državama regiona poput Crne Gore i Makedonije.

Inače karate klub “komandant Drini” je početkom decembra mjeseca prošle godine organizovao polaganje ispita radi dobijanja pojasa u konkurenciji pionira i kadeta kod dječaka I djevojčica. Jedan od dobitnika žutog pojasa, drugog po znanju karatea (prvi je bijeli) je i Bošnjak Emir Sagdati koji je između ostalog istakao da je mu je bilo veoma drago što je za kratko vrijeme savladao osnove karate te je takođe istakao  da ovaj sport ima puno obožavaoca u Prizrenu.

Prošla 2011-ta godina je bila uspješna za ovaj klub jer su takmičari ovog kluba učestvovali na pet karate-turnira koje je organizovala Karate Federacija Kosova(KFK) I to u pet gradova –Prištini, Gnjilanu, Ferizaju, Peći I Prizrenu.

Treneri ovog kluba su zadovoljni postignutim rezultatima uzeći u obzir trenutnu finansijsku situaciju u sportu. Ističu da im je prioritet u ovoj godini upisati još više mladih polaznika karatea te po mogućnosti što više učestvovanja na turnirima na Kosovu I državama u regionu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.