Kćeri već 30 godina skrivam da joj je polubrat zapravo otac. Ne znam kako da joj kažem istinu

Žena je anonimno zatražila pomoć od stručnjakinje, jer želi prestati lagati svoju kćer nakon tri desetljeća. Želi joj otkriti da joj je otac zapravo ‘brat’, ‘otac’ djed, a ‘sestra’ teta…

Svaka obitelj ima svoje neobičnosti – ali one obično nisu razlog za brigu. Međutim, jedna je žena izazvala pomutnju nakon što je otkrila da je stariji ‘polubrat’ njezine kćeri zapravo njezin biološki otac.

Žena je u rubrici The Atlantic’s Dear Therapist upitala stručnjaka kako najbolje reći svojoj kćeri da joj je ‘polubrat’ zapravo otac, nakon što je 30 godina skrivala istinu od nje.

U rubrici je objasnila kako je njezin suprug imao dvoje djece s drugom ženom prije nego što su se upoznali. Nakon što su se vjenčali, par je želio vlastito dijete, ali to nije bilo moguć jer se vazektomija njezina supruga više nije mogla poništiti. Kako bi bili sigurni da njihovo dijete izgleda poput njih, smislili su rješenje i tri desetljeća tajili pravo začeće svoje kćeri, piše Mirror.

Nismo htjeli koristiti banku sperme, pa smo zamolili sina mog supruga da bude donor. Osjećali smo da je to najbolja odluka. Naše će dijete imati gene mog supruga, a znali smo zdravlje, osobnost i inteligenciju mog posinka. Pristao je pomoći. – priznaje anonimna žena.

Njihova kći sada ima 30 godina.

Kako da joj kažemo da joj je ‘otac’ njezin djed, ‘brat’ njezin otac, njezina ‘sestra’ njezina teta, a njezin ‘nećak’ njezin polubrat? – pita savjet.
Objasnila je kako su ona i njezin suprug tjeskobni, zbunjeni i zabrinuti oko toga što će reći svojoj kćeri, jer ne znaju kako će ona reagirati na istinu.

Ovo je teško i mom suprugu, jer on želi da naša kći zna da će on uvijek i zauvijek biti njezin otac – dodala je.

Odgovorila joj je kolumnistica Lori Gottlieb, koja je kvalificirana psihoterapeutkinja i rekla joj da mirno sjedne s kćeri i iznese činjenice što je jednostavnije i jasnije moguće, prije nego što se ispriča. Pozvala ju je da preuzme punu odgovornost za skrivanje istine od nje 30 godina. Gottlieb kaže da bi trebala dopustiti kćeri da dominira razgovorom. Također ju je savjetovala da prethodno razgovara s ‘bratom’ kako on ne bi bio šokiran njezinom reakcijom. Stručnjakinja ju podsjeća da to nije lak razgovor za bilo koga tko je uključen – ali važno je da se zna istina.

izvor 24sata.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.