KEK-popravka gradske rasvjete

Popravljaju se , prije svega, one bandere u glavnim ulicama grada a tokom nedjelje će se vršiti opravka i u sporednim ulicama. Usput se počela skidati i ulična svjetleća dekoracija, tj vizuelni efekti koji su bili postavljeni tokom novogodišnjih praznika.

Ekonomska kriza je natjerala gradske čelnike da ove godine smanje broj ulica za ukrašavanje te postavljanje vizuelnih fluoroscentnih efekata tako da su  pred novogodišnje praznike najviše bili ukrašeni stari dio grada-Šadrvan gdje je bila postavljena jelka, stari most te ulice oko starog dijela grada tako da je ukrašavanje grada smanjeno na najmanju moguću mjeru.

Što se tiče nekih prigradskih ulica rasvjeta je dotrajala ,takođe su kablovi koji napajaju sijalice strujom dotrajali i stubovi su starijeg datuma. Može se reći da će se izgradnjom ili popravkom stare rasvjete uštedeti  i elektricna energija jer bi tehnologija radila po sistemu kojim rade energetske korporacije u državama širom Evrope.
Početkom januara mjeseca smo,takođe, imali loše vrijeme sa veoma jakim vjetrovima tako da su tada bili oštećeni mnogi električni stubovi što je  izazvalo isključenja električne energije.

Sada je situacija znatno bolja,ekipe KEK-a su na  vrijeme uklonili kvarove i ostalo je još mali broj oštećenih stubova ili bandera za popravku. Što se tiče iskljucenja električne energije od ove nedjelje  se pojedina naselja u Prizrenu isključuju po sistemu 4-2, četiri sata ima struje a dva sata nema i taj ,,režim” će se nastaviti do kraja ovog mjeseca. U ovakvoj situaciji najviše ispaštaju redovne platiše a onih neredovnih ima daleko više a i njih baš i ne interesuje da li ima ili nema struje no to je neka druga priča…

kek1


kek2


kek3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.