Khabib Nurmagomedov poslao poruku Macronu: Mi smo muslimani, volimo svog poslanika Muhammeda,a.s., više nego svoje majke, očeve, djecu…

Sve su glasnije kritike muslimana širom svijeta, zbog rastuće islamofobije i napada na islam i muslimane u Francuskoj, te vrijeđanje poslanika Muhammeda.

Francuska je već nekoliko godina glavno poprište antiislamskih aktivnosti, a posebno oštre kritike i reakcije islamskog svijeta izazvao je francuski predsjednik Emmanuel Macron svojim govorom o navodnoj krizi islama i neophodnosti restrukturiranja te religije.

On je 2. oktobra optužio muslimane u Francuskoj i da gaje neke diskriminatorske i secesionističke ideje.

Sada se oglasio i Khabib Nurmagomedov, neporaženi UFC prvak, koji je poslao žestoku poruku predsjedniku Macronu.

– Neka Uzvišeni unakazi lice ovog stvorenja i svih njegovih sljedbenika, koji pod sloganom slobode govora vrijeđaju osjećaje više od jedne i po milijarde muslimanskih vjernika. Neka ih Uzvišeni ponizi u ovom i u budućem životu. Allah je brz u proračunu i vidjet ćete.

Mi smo muslimani, volimo svog poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, više nego svoje majke, očeve, djecu, supruge i sve druge ljude bliske srcu. Vjerujte mi, vratit će im se ove provokacije, kraj je uvijek za bogobojazne – napisao je Khabib uz objavljenu Macronovu fotografiju koja je pregažena cipelom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.