KINEZI NAPADAJU: Stiže mobitel – kino projektor s tri kamere, najbrži kupci imaće ogroman popust, ali…

Proizvođači mobitela kako bi se što više razlikovali od konkurencije često u svoje uređaje dodaju značajke koje oni drugi nemaju

Jedna od takvih je svakako maleni projektor koji omogućava korisnicima da na jednostavan način projiciraju sliku sa zaslona na zid.

Jedan takav uređaj krenut će u pretprodaju idućeg mjeseca. Riječ je o mobitelu naziva MAX 1 kojeg je proizveo kineska tvrtka Blackview.

Blackview nije naveo po kojoj cijeni misli prodavati mobitel, ali jest kako će ga prvih 1.000 kupaca dobiti po 43% nižoj cijeni.

Za još uvijek neodređeni iznos kupci će dobiti mobitel čiji se projektor temelji na MEMS tehnologiji i koji je kadar s udaljenosti od dva metra projicirati sliku veličine 70“, a s udaljenosti od tri metra sliku od 200“. Proizvođač navodi kako se projektor automatski fokusira u samo jednoj sekundi.

Najbolje iskustvo korištenja bit će kada je mobitel postavljen na tripod te kada se koristi mini subwoofer koji omogućava stereo zvuk u 360 stupnjeva. Postoji i službeni daljinski upravljač koji omogućava da se MAX 1 koristi kao neka vrsta TV-a.

MAX 1 ima 6,01“ AMOLED zaslon rezolucije 2.160 x 1.080 piksela. Mobitel se temelji na MediaTekovom Helio P23 SoC-u čijih osam jezgri radi na brzini od 2,5 GHz i Mali-G71 grafici (770 MHz) te ima 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije.

Blackview je MAX 1 opremio s ukupno tri kamere – sa stražnje strane nalazi se jedna 16 MP kamera, a s prednje dvije – također obje od 16 MP. Potrebnom energijom za rad MAX 1 napaja se iz baterije kapaciteta 4.680 mAh koja je prema navodima proizvođača u mogućnosti s jednim punjenjem izdržati do 5 sati prikazivanja videa ili do 150 sati reprodukcije muzike.

Softverska strana uređaja je Android 8.1 Oreo. Dimenzije uređaja su 159,5 x 74,7 x 10,2 milimetara.

Nažalost, proteći će dosta vode dok ovaj uređaj stigne na naše tržište, ali zato je tu kupovina preko Interneta…

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook