Ko bije bošnjačku djecu a za to ne odgovara? (VIDEO)

Ko bije bošnjačku djecu a za to ne odgovara? Slučaj maloljetnih dječaka iz Tutina idalje bez raspleta. Čak ni zvaničnih saopćenja policije i tužilaštva.

Do ovog trenutka nikakvih saopćenja ni tužilaštva ni policije o tome ko su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su pretukli dva maloljetna dječaka Čalaković Sanela i Džudžević Adema iz Tutina, a kamoli o tome koje će mjere poduzeti pogotovo jer se radi o policajcima i komandiru koji je, prema svjedočenjima učestvovao u torturi nad šesnaestogodišnjacima.

Mladići iz tutinskih sela Vrba i Špiljani tvrde da su ih pripadnici granične policije presreli u šumi dok si išli po stoku koja je bila na ispaši.


Tortura i prije i pred komandirom, dva i po sata užasa nad djecom. Imena policajaca ne znaju, ali kažu da se radi o pripadnicima Granične policije Prijepolje. Dječacima zaprijetili, uhvate li ih još jednom prebit će ih.

U Tutinu zatražili ljekarsku pomoć za šta postoji i izvještaj, kao i policijski. Međutim, od petka navečer nikakvih reakcija nadležnih.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana