Koja prirodna ulja njeguju kožu nakon sunčanja?

Za regeneraciju i dodatnu prehranu kože nakon sunčanja idealna su hladno prešana i nerafinirana bazna ulja badema, maslinovog ulja, pšeničnih klica, maline i jojobe te macerati nevena i gospine trave (kantariona).

Kako ova ulja djeluju na našu kožu, nakon što je ona izložena suncu, objasnila je aromaterapeutkinja Mary Novosel. Pročitajte njene savjete za prirodnu njegu uljima, nakon sunčanja!

Ulja badema i pšeničnih klica

Nahranit će suhu, oštećenu i prhutanju sklonu kožu, regenerirati je i spriječiti njeno daljnje oštećenje.

Ulje sjemenki maline

Osim što ima visok zaštitni faktor, djeluje izuzetno protuupalno i regeneracijski, a jojoba, koja nije ulje nego tekući vosak, odlično regenerira i ovlažuje kožu.

Macerati nevena, gospine i hajdučke trave

Potiču regeneraciju kože i sprečavaju njeno propadanje, djeluju protuupalno i upotrebljavaju se kod niza dermatoloških problema. Macerati se najčešće pripremaju u bademovom, maslinovom ili suncokretovom ulju s time da se macerat gospine trave priprema isključivo od svježe biljke. Nakon što biljke odstoje 15 dana u ulju, ono se procijedi i spremno je za upotrebu.

Maslinovo ulje

Ublažava kožna oboljenja i odlično je za ten kojeg čini sjajnim, kao i za kosu kojoj vraća sjaj i mekoću. Idealno je za njegu umorne i suhe kože, a korisno se pokazalo i kod ublažavanja opeklina i svrbeža nastalih nakon sunčanja. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.