Kontrola misli: Gugl će nam ugraditi čipove u mozak?

Konačni cilj internet giganta je da u ljudske glave ubaci mikročipove koji će nas direktno povezivati sa internetom.

„Gugl“ hoće da nam uđe u glavu, ali bukvalno!

Sve što internet gigant radi u posljednje vrijeme vodi ka jednom cilju – stvaranju mikročipa koji će biti ugrađen u ljudsku glavu.

Čitanje misli

Kompanija, koja koristi podatke iz pretrage pojedinaca da bi reklamirala proizvode koji ih interesuju, sada razvija prototip specijalnih naočara preko kojih će komunikacija sa internetom biti olakšana i ubrzana, a radi se i na softveru koji će na osnovu istorije pretrage bukvalno do detalja predviđati sve potrebe korisnika.

Konačna ambicija „Gugla“, i to se ne krije, jeste da se pomoću istorije pretrage i psihološkog profila „čitaju misli“ korisnika i da se zatim podaci koje „Gugl“ odabere šalju direktno u čip povezan s mozgom čovjeka.

– Ovo je daleko od naučne fantastike. „Gugl“ već radi na stvaranju čipova koji se instaliraju u ljudski mozak.

Saradnja s vladom

Prvi čipovi biće namijenjeni nepokretnim ljudima, kako bi im se olakšalo upravljanje invalidskim kolicima – rekao je za Indipendent Ben Gomet, „Guglov“ potpredsjednik Odjeljenja pretrage.

On tvrdi da je „Gugl“ angažovan na ovoj tehnologiji kako bi ljudima bilo bolje, ali brojne organizacije za zaštitu ljudskih prava već su se pobunile, tvrdeći da „Gugl“ sarađuje s vladom SAD, kako bi joj omogućio uvid u navike, podatke i namjere svakog od nas.

Da ovdje ima nečeg, potvrđeno je prošlog mjeseca, kad je londonski Gardijan, preko dokumenata koje je dobio od Edvarda Snoudena, otkrio postojanje programa PRISM, u okviru kojeg postoji saradnja „Gugla“ i drugih informatičkih kompanija sa američkim tajnim službama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.