Kosovar osuđen u Švicarskoj zbog napada na policajce

Krivični sud u Bazelu osudio je kosovskog Albanca sa inicijalima A.C. na kaznu zatvora od devet meseci zbog napada na dva policajca, prenosi Reporteri.

Sud u Bazelu je optuženog okaraktarisao kao osobu sa “smanjenom krivičnom odgovornošću”, zbog čega je osuđen na nešto blažu kaznu zatvora.

Optuženi se na saslušanju nije izjasnio o optužbama koje mu se stavljaju na teret.

“Muškarac A.C. optužen je za napad na dvojicu policajaca u Bazelu krajem oktobra 2020. U obe ruke držao je nož, i nakon otpora koji je pružao, policija je uspela da ga uhapsi”, kaže se u saopštenju suda.

Optuženi, koji je se nalazi u pritvoru od incidenta, pored kazne zatvora, osuđen je i na novčanu kaznu zbog vređanja pripadnika policije.

“To je definitivno bila opasna situacija za policiju. Oba policajca su se ponašala uzorno i profesionalno”, rekao je predsedavajući sudija Dominik Kiner nakon objavljivanja presude, prenosi albinfo.ch.

Taj švajcarski medij piše da se čini da sa devet meseci zatvora, da je sud doneo blagu odluku. Međutim, sudija je obrazložio da se optuženi zbog niskog nivoa inteligencije, poremećaja u ponašanju i šizofrenije, ne može smatrati potpuno odgovornim za svoje postupke.

Bolest optuženog takođe je razlog što sud u Bazelu nije naložio deportaciju na Kosovo.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook