Kovačiću, ovo je prilika koju ne smiješ ispustiti: Zauzmi svoje mjesto odmah!

Obojica bi mogli propustiti utakmice protiv Espanyola, Šahtara, Granade, Athletic Bilbaa, Malage, Malmöa i Atletico Madrida, dakle najmanje njih sedam u Primeri i Ligi prvaka.

No Rafa Benitez ne smije raditi isprike jer na desnom beku ima Danija Cavajala, do ove sezone standardnog prvotimca. S druge strane, u veznom redu Realov trener ima pregršt izbora. S jedne strane Jese, Lucas Vazquez i Denis Čerišev, koji igraju Iscovu poziciju, ali prvi kandidati su Isco i Mateo Kovačić.

Španjolac je prirodna zamjena za Jamesa, a Isco je bio jedan od najboljih igrača u predsezoni. Njegov talent i vrijednost su neupitni te je bio ključan u mnogim utakmicama kraljevskog kluba. Ovo mu je prilika da postane standardan u prvoj momčadi. 

Konkurencija će mu biti Mateo Kovačić, koji se još želi dokazati. Protiv Gijona je debitirao na zadnjem veznom, a protiv Betisa zaigrao je više prema naprijed. Utakmica protiv Espanyola pokazat će ko bi mogao igrati sljedećih mjeseca dana u prvoj postavi.

Kovačić je ostao bez izbornika otkazom Niki Kovaču, ali ne bi trebao imati problema oko odlaska na Europsko prvenstvo iako nema veliku minutažu u Realu. No pun je samopouzdanja te se uspješno adaptira za novu momčad, a smiješi mu se i veća minutaža povrijedom Rodrigueza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.