Kukuruzna svila je spas za upalu,infekcije i bolne zglobove

Svilene niti s kukuruza rješavaju probleme s mokraćnim infekcijama, zadržavanjem vode u organizmu, ali i predmenstrualnim tegobama.

Znate li one dosadne niti koje vam zadaju probleme kada pokušavate očistiti klip kukuruza i skuhati ga, a koje obično završe u kanti za smeće? Riječ je o kukuruznoj svili ili u narodu poznatoj kao kukuruzni brkovi koji su bogati biljnim vlaknima, proteinima, kalijumom i manganom.

“Čaj od kukuruzne svile jedan je od najjačih prirodnih diuretika. On potiče izlučivanje mokraće i bakterija iz organizma zbog čega je od velike pomoći kod upale mjehura i urinarnih infekcija, te bubrežnih kamenaca.”

Za ljekovitost kukuruzne svile znali su Indijanci još 5000 godina prije Hrista, a danas se smatra saveznicom ženskog zdravlja i fit forme, a pogotovo ako dolazi u obliku čaja.

Čaj od kukuruzne svile jedan je od najjačih prirodnih diuretika. On podstiče izlučivanje mokraće i bakterija iz organizma, zbog čega je od velike pomoći kod upale mjehura i urinarnih infekcija te bubrežnih kamenaca.

Ubrzava cirkulaciju krvi u tijelu i smanjuje skupljanje vode u zglobovima, a pomaže i kod mršavljenja te predmenstrualnih tegoba. Dobar je i detoksikacioni alat koji olakšava rad jetre, a smanjuje i bol u zglobovima koja je posljedica reumatskih bolesti, prenosi “Zadovoljna“…

Kako napraviti čaj?

Jednu čajnu kašičicu dobro osušene kukuruzne svile treba preliti s šoljicom vruće vode, pustiti da odstoji nekoliko minuta, procijediti te popiti jednom dnevno, ili maksimalno dva do tri puta u danu. Čaj se ne preporučuje piti nekoliko sati prije spavanja.

Nemojte sami sušiti kukuruznu svilu ako niste sigurni da li su u proizvodnji korištene štetne tvari poput pesticida. Također, kukuruzna svila koja nije dobro osušena gubi ljekovita svojstva, te ju nije preporučljivo upotrijebiti za čaj.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook