Kurti radi punom parom: Nove mjere prema Srbiji, krediti i nastavak smijena u upravnim odborima

Odlaze─çi kosovski premijer Aljbin Kurti saop┼ítio je na Fejsbuku da je vlada koju predvodi, pored odluke o uvo─Ĺenju dodatnih mera reciprociteta prema Srbiji, donela jo┼í nekoliko odluka.

Kada je u pitanju mera reciprociteta sa Srbijom, Kurti navodi da je naziv “KosovoÔÇť ustavan, ali┬á da Srbija primenjuje┬áime┬á“Republika SrbijaÔÇť, tako da je kosovska Agencija za hranu┬ái veterinu du┼żna da koristi naziv “Republika KosovoÔÇť na svim sertifikatima.

Tehni─Źka kosovska vlada┬ádonela je odluku i o imenovanju novog upravnog odbora preduze─ça KRU ÔÇ×─ÉakovaÔÇť ┼á.A., pa je za predsednika┬áodbora imenovala Roberta Ljekaja, a za direktore Ljuana Mato┼ía, Mirandu ┼Żerka i Pozdrava Ga┼íija.

Kurti je na Fejsbuku┬ánaveo da je doneta odluka i o finansijskim sredstvima u vrednosti od 151.299 evra za isplatu obaveza u periodu zabrane kockanja, koja┬áje va┼żila┬ádo 30. aprila 2020.

Vlada je usvojila odluku o produ┼żetku roka za predstavljanje izve┼ítaja nezavisne komisije stru─Źnjaka za pripremu reformi u pravosu─Ĺu do 10. jula ove godine.

Tako─Ĺe┬áje doneta odluka povodom sporazuma o makrofinansijskoj pomo─çi za┬áKosovo sa Evropskom┬á komisijom, koji obuhvata kredit od milon evra sa rokom otplate┬ádo 15┬ágodina, napisao je Kurti na Fejsbuku.

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐