“L’Equipe” objavio šta su lopovi ukrali iz Di Marijine kuće

Pariški domovi dvojice nogometaša PSG-a Anhela Di Marie (Angela) i Markinjosa (Marquinhos) opljačkani su u nedjelju dok su njih dvojica igrala prvenstvenu utakmicu protiv Nanta, piše danas francuski sportski list “L’Equipe”, potvrđujući da su za vrijeme pljačke članovi porodica nogometaša držani kao taoci. Zato je nakon kratkog razgovora sa sportskim direktorom PSG-a Leonardom trener Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino) izvadio Di Mariju iz igre nakon 62 minute.

U saopćenju PSG-a, brazilski defanzivac i kapetan ekipe Markinjos je izjavio da je i kuća njegovih roditelja opljačkana za vrijeme utakmice protiv Nanta dok je njegova porodica bila unutra.

– No, nitko nije povrijeđen i sada su svi dobro. Francuske su vlasti pokrenule istragu, navode se u saopćenju Markinjosove riječi.

Di Maria, koji je upravo produžio svoj ugovor s PSG-om na još jednu sezonu do 2022. godine, već je jednom bio žrtva pokušaja pljačke 2015. kada je igrao u Manhester junajtedu.

“L’Equipe” piše da su pljačkaši uspjeli ukrasti sef iz Di Marijine kuće u kojem je bio nakit i satovi vrijedni pravo bogatstvo – najmanje 500.000 eura!

PSG je na kraju izgubio utakmicu 1:2 na Parku prinčeva i to mu je četvrti poraz na svom terenu ove sezone.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook