Majka dječaka kojeg je baba zaklala na ulici u Švicarskoj: Otela mi je najljepši cvijet, sahraniću ga na Kosovu (FOTO)

Majka je svakog dana ranije pratila sina u školu i išla po njega, a u četvrtak, na dan njegovog ubistva, navodno je bila spriječena jer je mlađe dijete bilo bolesno.

Fatma L. (ime promjenila redakcija portala Blick), majka dječaka poznatog kao Mergim L., kog je starica (75) smrtno ubola nožem u vrat dok se vraćao iz škole u švicarskom gradu Bazelu, rekla je da će njen sin biti sahranjen na Kosovu.

Najgora noćna mora svakog roditelja jeste da sahrani svoje dijete, a to se nažalost obistinilo jednoj porodici iz Lipjana sa Kosova, nakon što je njihov sin ubijen usred bijela dana dok se vraćao iz škole.

Majka dječaka neutješna je nakon tragedije, koja se dogodila u četvrtak oko 12.45 sati.

– Ne možemo da vjerujemo šta se desilo, da našeg dječaka više nema. Otela mi je najljepši cvijet – rekla je majka u suzama, prenosi Blick.

Porodici je još teže jer ne znaju šta se krije iza ovog monstruoznog zločina.

– Nikada nisam vidjela tu staricu, ne znam zašto je ubila mog sina. Ne znamo šta je natjeralo na takav čin. Uništila nam je živote – rekla je neutješna majka.

Fatma je sina vidjela prije dva dana, jer je zbog bolesti prethodnih dana ležala u bolnici.

– Bio mi je u posjeti, izgledao je tako sretno – prisetila se majka posljednjeg susreta sa sinom.

Prema pisanju švicarskih medija, majka je svakog dana ranije pratila sina u školu i išla po njega, a u četvrtak, na dan njegovog ubistva, navodno je bila spriječena jer je mlađe dijete bilo bolesno.

Dan nakon užasnog zločina neutješna majka posjetila je mjesto gdje je njen sin mučki napadnut nožem. Kleknula je pored gomile cvijeća, upaljenih sveća i plišanih životinja, a onda je briznula u plač.

Dečak Mergim L. biće sahranen na rodnom Kosovu.

Nakon napada koji se dogodio u četvrtak usred dana, starica (75) se sama predala policiji. Detektiv je ovaj zločin opisao kao “težak i ozbiljan”.

– Dječak je ležao teško povrijeđen na trotoaru kada je njegova učiteljica prošla na biciklu i uočila dijete. Drugi prolaznici su pritrčali u pomoć. Odmah su hitne službe bile upozorene, ali pomoć je došla prekasno: ambulantna kola i bolničari pokušali su da ožive dijete, a on je zatim prevezen u bolnicu, gdje je hitno operisan. Malo kasnije, dječak je podlegao ozbiljnim povrijedama – izjavio je detektiv Peter Gil.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana