Maltretiranje građana: Deblokada institucija Kosova nije prioritet

Dogovor lidera PDK Hashima Thaçija i LDK Ise Mustafe da se zasjedanje za konstituisanje Skupštine održi 8. decembra, ostavio je bez komentara i same članove radnih grupa ovih partija. Na pitanje novinara ovog lista potpredsjednik PDK Arsim Bajrami, je rekao da ne može ništa da kaže o tome. Isti je bio i odgovor člana rukovodstva LDK Agima Veliua.

“Koha ditore” je pokušala da dobije i mišljenje predsjedavajuće Flore Brovine, ali je to bilo nemoguće. Odgvor nije bilo moguće dobiti čak ni od predsjedničinog savjetnika za odnose sa javnošću Arbëra Vlahiua. On je pokušao da se izvuče, da je bio jako zauzet i da nije imao vremena da nađe odgovor da li će predsjednica Atifete Jahjaga izvršiti pritisak da zasjedanje bude ranije održano.


Uravo je kosovska predsjednica i alarmirala građane da neformiranmje institucija ozbiljno drma temelje Kosova. Istovremeno politički analitičari ocjenjuju da nema objašnjenja za odlaganje konstituisanja skupštine.

Politički analitičar Imer Mushkolaj, smatra da je odlaganje formiranja isntitucija potpuno i da nije trebalo maltretirati građane još dvije nedelje. On formiranje radnih grupa vidi kao kamuflažu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.