MERCEDES-BENZ CONCEPT STYLE COUPE: Buntovnik na cesti

buntovnik-na-cesti 6

Concept Style Coupé će biti predstavljen na ovogodišnjem autosalonu Auto China u Pekingu od 23. aprila do 2. maja, predstavlja snažan Mercedes-Benzov iskorak prema avangardnom dizajnu ekskluzivnih sportskih kupea.

Kupe s četvero vrata pravi je buntovnik kada je u pitanju stil: nekonformistički, provokativan i muževan. Tehničke karakteristike uključuju upečatljiv dizajn prednjih svjetala s inovativnim pokazivačima pravca, novi četverocilindarski benzinski turbomotor sa 155 kW (211 KS), te 4MATIC pogon na svim točkovima.

Sportske proporcije koje oduzimaju dah, moćan i dinamičan dizajn, te tipična Mercedesova igra udubljenih i izbočenih površina, osigurali su ovom kupeu besprijekoran izgled.

Unutrašnjost Mercedes-Benza Concept Style Coupé otkriva zategnute, izražajne, gotovo skulpturalne površine. Prednja konzola je oblikovana da podsjeća na ispružena krila, s velikim panelom od karbonskih vlakana koji se proteže punom širinom i daje joj posebnu eleganciju i kupeovsku privlačnost.

Svijet mode poslužio je kao izvor inspiracije za kombinaciju svijetlosive i antracit boje u unutrašnjosti vozila. Svježi, sportski izgled dopunjuju neon zeleni obrubi i prošivi koji se, između ostalog, nalaze na instrument tabli, upravljaču, sjedištima i središnjim panelima na vratima.

Kombinacija finih materijala i visokokvalitetne izrade postavlja nove standarde kvalitete.
Sportska vozna dinamika u kombinaciji s uzornom efikasnošću karakterišu pogon Mercedes-Benza Concept Style Coupéa koji pokreće 2,0-litarska verzija benzinskog motora nove generacije sa 155 kW (211 KS), u kombinaciji s efikasnim 4MATIC pogonom na sve točkove i 7G DCT automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.