Ministar Rasim Demiri povodom ostavke premijera Haradinaja: U vama je naša zajednica imala u isto vrijeme i prijatelja i profesionalca

Povodom nepozove ostavke Ramusha Haradinaja koju je podnio na mjesto premijera Kosova, ministar za regionalni razvoj u Vladi Kosova, Rasim Demiri objavio je post na svom facebook profilu u kome se zahvalio predsjedniku Vlade gospodinu Haradinaju na snažnoj podršci i kontinuiranoj saradnji koju su imali u prethodnom periodu.

Demiri piše da je, sada već bivši premijer Haradinaj pokazao da su mu Republika Kosovo i njeni građani na prvom mjestu i da je posvećen stvaranju dobre slike Kosova na svim poljima.

Ministar Demiri se zahvalio Haradinaju za konstantnu podršku bošnjačkoj zajednici.

“U vama je naša zajednica imala u isto vrijeme i prijatelja i profesionalca, osobu koja je imala sluha za naše probleme”, napisao je ministar Demiri na svom profiku.

Inače Haradinaj je nakon sjednice Vlade saopštio da je podnio ostavku nakon što je pozvan da kao osumnjičeni da iskaz u Hagu pred Specijalnim sudom za ratne zločine na Kosovu.

Post Rasima Demirija prenosimo u cjelosti:

Poštovani predsjedniče Vlade Republike Kosovo gospodine Haradinaj, Poštovani građani,

Vjerujem da ste već iz dnevne štampe obavješteni o ostavci predsjednika Vlade Njegove Ekselencije Ramuša Haradinaja.

Želim da se zahvalim predsjedniku Vlade gospodinu Haradinaju na snažnoj podršci i kontinuiranoj saradnji koju smo imali u prethodnom periodu. Vaša posvećenost radu u cilju poboljšanja uslova života svih građana naše zemlje je karakterisala naše posvećeno zalaganje za ravnomjeran regionalni razvoj naše zemlje. Politika je u tom pogledu jako nezahvalan poziv, ponekad ste primorani donositi odluke koje su bolne i teške – takva je i ova vaša današnja odluka ali je nedvosmisleno usmjerena u korist naše zemlje i naših građana.

Danas ste još jednom dokazali da je “ostavka” moralni čin vraćanja legitimiteta narodu. Pokazali ste da je ostavka karakteristika odgovornog lidera koji će na najbolji način braniti interese svoje zemlje, braneći ono što mu je najsvetije. Pokazali ste da su vam Republika Kosovo i njeni građani na prvom mjestu, pokazali ste da ste posvećeni stvaranju dobre slike Kosova na svim poljima.

Poštovani predsjedniče Vlade,

Oduvijek su vas krasile jasne i taktičke odluke – u tom smislu će i ova odluka u fokusu imati odbranu legitimnih interesa naših građana. Moram da napomenem da je sa vama bilo izuzetno zadovoljstvo sarađivati, zajedno smo preko resora regionalnog razvoja stvorili mogućnosti za nekoliko stotina novih radnih mjesta, zajedničkim radom smo implementirali projekte od velikog značaja za građane širom naše zemlje.

Razlog vaše današnje odluke nije neuspjeh ove Vlade. Pokazali smo nebrojano puta da ovaj saziv izvršne vlasti ima za fokus poboljšanje blagostanja običnih građana i očuvanje teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Hvala Vam predsjedniče Vlade i za konstantnu podršku bošnjačkoj zajednici. U vama je naša zajednica imala u isto vrijeme i prijatelja i profesionalca, osobu koja je imala sluha za naše probleme.

Hvala na plodonosnoj saradnji koju ćemo zasigurno nastaviti.

Vaš Ministar

Rasim Demiri

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana