Ministarstvo zdravlja Kosova zaposlilo još medicinskog osoblja zbog borbe protiv korone

Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj predstavio je danas grupu zdravstvenih radnika koji će se pridružiti osoblju Univerzitetsko kliničko bolničkom centru Kosova za borbu protiv pandemije, prenosi Koha.

Prema rečima ministra zdravlja ti zdravstveni radnici su angažovani na određeno vreme kako bi se prevazišla situacija sa pandemijom kovid-19.

Zemaj je od zdravstvenih radnika tražio odgovornost, jer kako kaže, “stvari treba da se vrate u normalu”.

“Prema zahtevima Klinike za infektivne bolesti, biće raspoređeno dodatno osoblje ,8 infektologa, 4 mikrobiologa, 50 lekara i 62 medicinske sestre” , rekao je Zemaj.

Direktorka Klinike za infektivne bolesti Lindita Beriša rekla je da se na lečenju trenutno nalazi 96 pacijenata sa koronavirusom, od čega je oko 60 odsto na terapiji kiseonikom, dok se oko pet odsto pacijenata nalazi u kritičnom stanju.

Infektolog Valjbon Krasnići obavestio je ministra Zemaja da su kapaciteti za lečenje pacijenata sa kovidom-19 prošireni, pa će tako na Klinici za neurologiju ubuduće biti dostupno dodatnih 60 ležajeva za pacijente sa koronavirusom.

Ministar zdravlja je obećao da će se potruditi da obezbedi dodatne finansije za zapošljavanje još osoblja.Prema njegovim rečima, prioritet je da se izbegnu svi problemi nedostatka osoblja za vreme pandemije koronavirusa.

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana