Mljekari u Zagrebu podijelili 550 litara mlijeka

Što se tiče situacije na terenu rekao je da dobivaju podršku udruženja u rješavanju mljekarskih problema, da se ljudi pridružuju protestima i punktova je sve više.

Na upit kako komentariše današnju izjavu ministra poljoprivredeTihomira Jakovine kako je protesti u dobrom dijelu politički motiviran, Rešetar je rekao kako ministar kada ne zna riješiti problem kaže da je ispolitiziran.

Što se tiče ministrove izjave da je pitanje legitimnosti s kim sesastati, s dva, tri ili pet predstavnika udruženja koji su nezadovoljni, dok istodobno u ministarstvo od niza predstavnika udruženja dolaze informacije da oni nisu za radikalizaciju, nisu za cestu ni blokade, nego su za argumentirani dogovor, Rešetar je kazao kako Hrvatski savez udruženja proizvođača mlijeka okuplja 20 članica i ima punomoći oko pregovaranja za 90 posto hrvatske proizvodnje mlijeka te su jedina legitimna institucija za pregovore.

Proizvođači mlijeka protestuju od utorka ispred Dukata u Zagrebu i Sirele u Bjelovaru, a protestovali su i u Đakovo ispred logističkog centra Dukata te ispred KIM-a u Karlovcu.

Protestima traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kuna, što je za oko 40 lipa manje nego do sada, i zahtijevaju prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.