MMA prvaka upucali u grudi tokom pljačke

Argentinski MMA borac Bruno Kaneti (Canetti) smješten je u bolnicu s ranom na grudima, nakon što su dva naoružana razbojnika pokušala da mu ukradu motocikl.

Razbojnici su mu postavili zasjedu dok se vozio kroz područje Lanusa na motociklu. Prema pisanju lokalnih medija, šampion u “pero” kategoriji “Combate Americas” divizije parkirao je motocikl kako bi poslao poruku treneru i njegovom bratu Gvidu, također MMA borcu.

Razbojnici su tada izašli iz automobila i tražili mu da preda ključeve dvotočkaša. Dok se Argentinac trudio da se sjeti gdje su se nalazili njegovi ključevi, pljačkaši su postali nervozni – jedan je pokušao da udari Kanetija. U tom trenutku, MMA zvijezda je uzvratila prije nego što je napadač izvadio pištolj.

Jedan metak Kanetija je pogodio u grudi, a drugi mu je okrznuo stomak. Lopovi su pobjegli s otetim telefonom prije nego što su na lice mjesta stigli Kanetijev brat i njegov trener.

Na svu sreću Kaneti nije u životnoj opasnosti, obzirom da metak nije ušao duboko u grudi. Ljekari su uklonili 22-kalibarski metak iz grudi Kanetija.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana