Možete li prepoznati nekoga sa slike?


Pjesmu „OGLASI” iz 1991. godine, tada još na samom početku svojih karijera snimili su zajedno: Mladen Burnać, Severina Vučković, Ivana Banfić i Sandi Cenov, kao gosti bendu BRZE BANANE (zagrebački rock bend, objavili su jedan LP album 1990. godine, te 1991. i ovu pjesmu kao singl na vinilu.).

Mladen Burnać je bio lider, pjevač i gitarista istoga benda, a ujedno inicijator i idejni začetnik ovog nesvakidašnjeg okupljanja. Severina i Ivana Banfić su još polako započinjale pjevačke karijere, a Sandi je već promijenio nekoliko gradskih bendova i trenutno bio pjevač benda „Novi Fantomi”. Samu pjesmu, kao zafrkanciju i parodiju na tada veoma popularne ljubavne oglase u sedmičniku „Arena”, napisali su Mladen i njegov brat Ante, piše “Novi“.

Za istu je snimljen i video spot u legendarnom klubu „Big Ben”, u Bogovićevoj ulici. Međutim, obzirom da su svi protagonisti ove zanimljive saradnje tada bili još neafirmisani pjevači, a da su te godine počela i ratna zbivanja, nakon samo jednog zajedničkog nastupa na Zagrebačkoj Biciklijadi u Šmidhenu,sve je ubrzo palo u zaborav, da bi kasnije svi nastavili sa uspješnim solo karijerama koje traju i danas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.