Muftija u Sava centru: Beograde, pružamo ti obije ruke!

Na samom početku skupa riječ je uzeo potpredsjednik stranke Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) i predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Samir Tandir koji je naglasio da svi predsjednički kandidati mimo muftije imaju politički istorijat i neuspješnu prošlost i da nemaju pravo govoriti o budućnosti za razliku od muftije koji se pokazao kao uspješan u svim domenima svoga rada.

Nakon toga govorila je prof. Atifa Šaljić iz Tutina.

Skupu se obratio i predsjednik BDZ-a i nosilac liste “Sve zajedno” Emir Elfić.

Na kraju skupa obratio se predsjednički kandidat muftija Muamer ef. Zukorlić koji je svoje obraćanje otpočeo riječima “Beograde eto me, Beograde eto nas, Beograde pružam ti ruku, ako je malo – pružam ti obije”.

Muftija je u svom izlaganju predstavio svoj program pod sloganom “Zajednička riječ”  koji je, kako on kaže, autentičan i naglasio da mnogima možda zvuči čudno poziv za vjeru u Jednog Boga bez obzira na percepciju, duhovnost, vapaj za očuvanje majke ali da postoje dvije stvari koje su svakome jasne a to su: izmirivanje sa komšijama Bošnjacima i Albancima koje može samo on ostvariti i dolazak investicija iz muslimanskog svijeta pod uslovom da im se obezbjedi politička sigurnost i normalna administracija.

Predsjednički kandidat je na kraju izlaganja podvukao da ga slobodno mogu označiti kao “pobunu protiv propasti” jer se Srbija nalazi u tom stanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.