U Srbiji pohapšeno više stotina dilera drogom

Policija u Sopotu uhapsila je 35-godišnjeg Željka Vujića i pronašla 2,7 kg heroina.

Pet lica osumnjičenih za rasturanje droge uhapšeno je u Novom Beogradu, a policija smatra da je ta grupa bila dio veće operacije koja je navodno imala svoju vlastitu laboratoriju za proizvodnju metamfetamina. Vlasti su saopštile i da se pronašle hemijske proizvode i opremu za proizvodnju droge.

Tokom operacije od januara do marta, policija je pretresla nekoliko lokacija i uhapsila pet lica u Srbiji, dok je hrvatska specijalna policija USKOK privela još pet lica u Hrvatskoj. Zaplijenjeno je ukupno 55 grama kokaina, 660 grama heroina i 600 grama materijala za miješanje, izjavio je Gojko Vasić, direktor policije Republike Srpske.

Policija u te dvije države takođe je u skrovištima zaplijenila oružje i municiju. Osumnjičeni su uhapšeni i predati u nadležnost Tužilaštva BiH u Sarajevu.

U Crnoj Gori je u januaru 11 lica uhapšeno i optuženo za vođenje organizirane operacije za šverc drogom koja je obuhvatala Albaniju, Crnu Goru, Hrvatsku i BiH. Policija je zaplijenila oružje i oko 110 kg droge.

‘Borba protiv kriminalaca koji se bave drogom od krajnje je važnosti u ovom regionu, jer osim što prodaju drogu, oni imaju i mnogo oružja i predstavljaju prijetnju po bezbjednost svih građana,’ izjavio je za Zoran Dragišić, profesor na Fakultetu za sigurnost u Beogradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.