Na “Dan učitelja” proglašeni najbolji učenici i nastavnici

Nagrada “Najbolji profesor” pripala je profesoru Ekonomske škole Elmazu Karadžiju, i Refkiji Ibra, nastavniku u Osnovnoj školi “Izvor” iz Gornjeg Ljubinja. Za “Najbolje učenike” u nastavi na bosanskom jeziku proglašeni su  Denis Selimović, učenik o.š. “Meto Bajraktari” iz Rečana, i Alisa Mujovi, učenica srednje škole.

U povodu 7. marta, “Dana učitelja “  danas je u obrazovnim institucijama  u prizrenskoj regiji održano nekoliko  kulturno-zabavnih programa, sa centralnom manifestacijom Svečane akademije u Domu kulture „ Xhemail Berisha“, na kojoj su učešće uzeli gradonačelnik Prizrena dr. Ramadan Muja, direktor Direktorijata obrazovanja Nexhat Qoqaj  i ostali direktori direktorijata, te i direktori i učenici osnovnih i srednjih škola.

Gradonačelnik Muja je kazao da Dan učitelja označena važan kulturni događaj za sve Albance, ma gdje se oni nalazili.

“Ne ovaj dan svi zajedno sjećamo se naših prvih učitelje koji su utkali obrazovanje na albanskom jeziku”, kazao je on u medjuostalom i najavio da će  se u Drajčićima, bošnjačkom selu u Župi, izgraditi nova školska zgrada sredstvima Vlade Luksenburga.

Među govornicima na Svečanoj akademiji govorio je i Nexhat Qoqaj, direktor Direktorijata obrazovanja koji je ušesnicima čestitao Dan nučitelja, kazavši da da je “obrazovanje na Kosovu dostiglo zadovaljavujući stepen, ravnim ostalim obrazovnim sistemima u razvijenim zemljama Europe”.

I ove godine je Komisija za nagrađivanje dodijelila nagrade najboljim prosvijetnim radnicima i učenicima. U bošnjačkoj nastavi nagradu “Najboljeg profesora” pripala je profesoru Ekonomske škole Elmazu Karadžiju, i Refkiji Ibra, nastavniku u Osnovnoj školi “Izvor” iz Gornjeg Ljubinja.

Za “Najbolje učenike” u nastavi na bosanskom jeziku proglašeni su  Denis Selimović, učenik  o.š.  “Meto Bajraktari” iz Rečana, i Alisa Mujovi , učenica srednje škole.

Raif Kasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.