Na tržištu se uskoro očekuje veliki iPod Pro

Iako službenih informacija o iPadu Pro još nema, prijašnje su informacije govorile da će ovaj uređaj imati ekran veličine 12,9 inča te da će biti namijenjen ponajviše poslovnim korisnicima te učenicima i studentima.

Nove glasine objavljene na Cnetu kažu kako će iPad Pro ipak biti malo manji te će imati ekran dijagonale 12,2 inča, a navodno će biti jako tanak.

Novi model iPada na tržištu bi trebao konkurirati Microsoftovom Surfaceu Pro 3, sve popularnijem hibridnom mobilnom uređaju koji se može koristiti i kao tablet i kao prijenosno računalo, a čija dijagonala ekrana također iznosi 12 inča, piše Zimo.co.

Što se dizajna tiče, iPad Pro trebao bi biti sličan iPadu Air 2, a na tržištu ga možemo očekivati u prvoj polovini sljedeće godine, kada bi trebala početi prodaja još jednog Appleovog uređaja – Applea Watch.

Ekipa iz Cookove kompanije može biti iznimno zadovoljna sa stanjem na tržištu pametnih telefona na kojem bilježe odličnu prodaju svojih novih modela iPhonea 6 i iPhonea 6 Plus, no u posljednje vrijeme imaju problema s prodajom tableta te je već treći kvartal za redom zabilježen pad prodaje iPadova.

iPad Pro mogao bi ponovno povećati interes za Appleovim tabletima, no neki analitičari vjeruju kako bi veliki iPhone 6 Plus mogao utjecati na smanjenu prodaju iPada mini jer bi novi iPhone s ekranom dijagonale 5,5 inča mnogima mogao zamijeniti mali iPad čija dijagonala ekrana iznosi 7,9 inča, pogotovo što posljednji model ovog tableta nije donio nikakve novitete.

Prema informacijama nekih kineskih medija (koje navodno potječu od kineskih proizvođača komponenata), iPad mini 3 mogao bi biti posljednji model iPada mini te bi se Apple u budućnosti, osim klasičnog iPada, mogao orijentirati na 5,5 inčne phablete te na veliki iPad Pro, piše Zimo.co.

Kao i uvijek do sada, riječ je o glasinama koje u Appleu ne žele komentirati tako da nije poznato hoće li nedavno predstavljeni iPad mini zaista biti posljednji Appleov mini tablet ili će Cook u oktobru sljedeće godine ipak predstaviti njegovog nasljednika pa bi Apple na ovom tržištu mogao konkurirati s čak tri modela – iPad mini, iPad Air i iPad Pro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.