NASA OBJAVILA NOVU SNIMKU JEDNE OD NAJVEĆIH MISTERIJA SVIJETA: Niko ne zna ko je ovaj ČOVJEK… (FOTO)

NASA je potvrdila kako je jedan od najvećih misterija moderne umjetnosti i dalje jasno vidljiv Australiji

Godine 1998. jedan je pilot slučajno otkrio misteriozni geoglif, ogroman crtež udubljen u zemlju, dugačak 4 kilometara, a koji prikazuje aboridžinskog lovca. Do danas, nitko ne zna kako je tamo dospio, odnosno tko ga je napravio.

alt

Čovjek iz Marreea

Geoglif je nazvan Čovjek iz Marreea, prema obližnjem gradiću.

Kako bi ova rukotvorina ostala što dulje očuvana, skupina ljudi iz Marreea je 2016. godine dodatno udubila crte koje oblikuju ovaj geoglif, a nova NASA-ina snimka potvrđuje kako je njihov napor polučio dobre rezultate, piše CNN.

Restauratorski tim smatra da će sada crtež trajati dulje, nego što je do sada trajao onaj izvorni. Tim je dodatno izdubio brazde za hvatanje vode i poticanje rasta vegetacije te se nada da će Čovjek iz Mareea u jednom trenutku – pozeleniti.

Misterij nastanka geoglifa

Dick Smith, osnivač tvrtki Dick Smith Electronics i Dick Smith Foods, odlučio je 2016. godine riješiti misterij nastanka Čovjeka iz Marrea. Njegov tim je dvije godine pokušavao pronaći pravog autora tog djela.

Smith je 2018. godini ponudio nagradu od 3.700 dolara (oko 24.500,00 kuna) svima koji ponude neke informacije u vezi s nastankom tog crteža. No, nitko se nije javio.

Neki smatraju da je geoglif napravio umjetnik koji živi u Alice Springsu, dok drugi dokazi ukazuju da je kreator možda Amerikanac, piše CNN:

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook