Nermin moli da mu pomognemo u liječenju majke

Dvadesetsedmogodišnji Nermin Mujela iz Konjica zamolio je sve dobre ljude da mu pomognu spasiti majku. Njoj je dijagnosticiran fibroadenom dojki kao i teška tromboza vena lijeve noge koje bi se morale operisati.

Majka nema zdravstvenog osiguranja pa sve preglede i ljekove moraju plaćati, što nisu u stanju jer on, majka i nana žive od nanine penzije, tačnije od 300 KM. Sada je njegovoj majci potrebno da uradi CD UZV srca, UZV dojki- kontrola, kontrolnu mamografiju, magnetnu rezonancu dojki koja košta 350KM, Corr biopsiju koja košta 500KM, UZV donjih ekstremiteta, RTG pluća, RTG lumbosakralne kralježnice, kompletne laboratorijske nalaze i td.

“Sve ove preglede moja porodica mora da plati iz vlastitih sredstava koje mi nažalost nemamo. Majka je već propustila kontrolne preglede zbog nedostatka novčanih sredstava. Majka je domaćica bez ikakvih primanja. Ja sam nezaposlen i nemam nikakvih primanja a prije par godina imao sam infarkt srca. Idem redovno na kontrole i trošim terapiju kada imam novca da kupim lijekove. Nana je rođena 1929.godine i od njene penzije mi živimo. Ona je 28.02.2016.godine imala moždani udar, izgubila je pamćenje i ne može se sama brinuti o sebi što je dodatno pogoršalo našu i onako tešku situaciju. Moja porodica je tokom rata u BIH bila zatočena u logoru u kojem smo prošli kroz razne torture i mučenja od kojih i danas osjećamo teške posljedice”, kazao je Nermin.

Mole se svi ljudi dobrog srca koji su u mogućnosti da pomognu ovoj porodici. Za više informacije pozovite broje 062 415 804.

Za uplate iz BiH
Sparkasse bank DD Sarajevo
Mujela Nermin
Gorica bb
88400 Konjic
Broj računa: 199-530-60541771-58

Za uplate iz inostranstva
Union banka DD Sarajevo
SWIFT: UBKSBA 22
Za: Nermin Mujela
Gorica BB
88400 Konjic
IBAN BA 391027121501019862

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana