Nije uvijek bilo med i mlijeko, Kristijano Ronaldo tražio ženu koja ga je spasila gladi

Postao je najbogatiji fudbaler svih vremena i jedan od najboljih igrača ikada, ali nije mu sve bilo tako bajno u njegovom djetinjstvu. Kristijano Ronaldo (Cristiano) prvi je fudbaler koji je u karijeri zaradio više od milijardu dolara, ali njegova životna priča uopšte nije jednostavna.

Kristijano je odrastao u šestočlanoj porodici koja je bila siromašna, a i njegov otac se poslije borbe u ratovima “liječio” alkoholom. Zbog svega toga, njegova majka Dolores imala je jako težak zadatak da odgaja djecu i vodi računa o suprugu alkoholičaru.

U takvoj situaciji, Dolores je bila ta koja se trudila da obezbijedi dovoljno novca za svoju djecu, ali često to nije bio slučaj koliko je bilo potrebno. Ronaldo je bio vrlo talentovan kao dječak i sa 12 godina je postao član Sportinga iz Lisabona. Tada je bio potpuno sam, bez porodice i često nije imao novca da za hranu. Nerijetko je bio gladan.

– Imao sam 12 godina i nisam imao novca. Živio sam sa drugim igračima vršnjacima iz drugih dijelova Portugala. Bilo mi je jako teško bez porodice. Sjećam se da je tamo bio jedan “McDonalds” u kojem smo dobijali hamburgere koje nisu uspjeli prodati. U njemu je radila jedna žena i još dvije djevojke. Nadam se da će mi ljudi pomoći da ih pronađe”, otkrio je Ronaldo prošle godine u jednom intervjuu na britanskoj televiziji, prenosi “Mondo”.

Naravno, ono što je uslijedilo jeste reakcija Kristijanovih fanova koju su odmah započeli potragu, a sve je išlo preko društvenih mreža. Poslije nekog vremena javila se žena po imenu Paula Lesa.

– Pojavili bi se ispred restorana i kada bi ostalo nekoliko hamburgera, menadžer bi nam dozvolio da ih damo njima. Jedan od dječaka bio je i Kristijano, koji je bio najplašljiviji. Oni su dolazili skoro svako veče. Sada mi je sve to simpatično. Rekla sam sinu i on nije mogao da vjeruje. Bilo mu je teško da zamisli da je njegova majka davala Ronaldu hamburgere. Moj muž je znao za to, jer je nekoliko puta dolazio po mene na posao, pa je viđao Kristijana tamo, dodala je Paula.

Kristijano Ronaldo je u međuvremenu otkrio da bi volio da te radnice iz “McDonaldsa” dođu kod njega na večeru, ne bi li im se odužio za njihovu pomoć. Kada su je pronašli, Paula je rekla da će rado prihvatiti taj poziv.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook