NIKO NIJE PRIMIJETIO DA DJEČAK OD 9 GODINA ŽIVI SAM U KUĆI PUNE 2 GODINE: Kada su komšije saznale razlog SRCE IM SE SLOMILO

Hrabri francuski devetogodišnji dečak bio je prepušten sam sebi pune dve godine nakon što ga je majka napustila

 
 

Dečak je živeo sam od svoje 9. do 11. godine života, između 2020. i 2022., a da nijedna odrasla osoba nije primetila njegovu užasnu situaciju, čak ni škola, koju je dečak redovno pohađao i bio poznat kao dobar učenik.

 

Komšije napuštenog deteta kažu da nisu primetile da je ostao sam, iako bi mu ponekad donosili hranu. Inače usamljeni dečak uglavnom je jeo kolačiće i hladnu konzervisanu hranu. Ovaj veoma otporan dečačić umivao se hladnom vodom i povremeno bi uzeo paradajz sa balkona u susedstvu ne bi li utolio glad. Takođe provodio bi dugačke vremenske periode bez grejanja i struje te je bio primoran da spava sa čak tri jorgana.

 

Njegova majka, koja je imala puno starateljstvo nad dečakom, živela je u susednoj opštini. Ova 39-godišnja žena je samo s vremena na vreme dolazila da poseti svog sina i da mu hranu. Što se tiče oca 9-godišnjaka, o njemu se ništa nije znalo. Nikome nije poznato njegovo prebivalište, naime majka se rastala od oca, pa odlučila da napusti i stan u kojem je živela sa detetom.

Komšije su na kraju, posle mnogo meseci shvatile da dečak živi sam i obavestile policiju koja je alarmirala socijalnu službu.

Istakli su da je bilo veoma izazovno da se otkrije da maloletnik živi sam, s obzirom da je dečak uvek bio čist, dobar učenik koji redovno ispunjava svoje obaveze i radi domaće zadatke. Pretpostavlja se da je to bila neka vrsta štita koji je dečak izgradio oko sebe da niko ne bi primetio da nešto nije u redu.

Anonimni komšija izjavio je da je dečakova majka njega zanemarivala kao i da je pokazivala „neopisivo verbalno nasilje“ prema detetu, zapitavši se zašto je uopšte i imala dete. Osramoćenu ženu gonio je sud u Angulemu zbog napuštanja maloletnika i ugrožavanja njegove bezbednosti. Na sudskom ročištu izneti su dokazi koji su potvrdili da majka nije spavala u istoj kući sa svojim sinom. Takođe je otkriveno da ona nije vodila dečaka u školu, u koju je sam išao, usput uspevajući da održava svoje ocene. Majka je u istrazi, kao i na sudskom ročištu, negirala optužbe na svoj račun. Međutim, komšije su potvrdile da je dete živelo samo u stanu, gde je policija zatekla prazan frižider i nije zatekla odeću koja bi odgovarala odrasloj ženi. Ona je osuđena na 18 meseci zatvora, od kojih će 6 provesti noseći elektronsku narukvicu za praćenje.

Dečak, koji je sada u tinejdžerskim godinama, ne želi nikakav kontakt sa majkom, od kako je smešten u hraniteljsku porodicu.

STIL

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.