Njemačka: Sve više napada na centre za azil


Broj napada i drugih kaznenih djela na skloništa za izbjeglice u Njemačkoj ove je godine dvostruko veći nego prošle godine, potvrdila je njemačka policija.

“U proteklih nekoliko mjeseci, prekršaji su dostigli novi nivo – kako u kvantitetu, tako i u kvalitetu”, rekla je glasnogovornica njemačke policije Sandra Clemens.

Broj kaznenih djela protiv azilanata ove godine dostigao je 437, a prošle godine je zabilježeno ukupno 200 takvih djela. Najveći dio kaznenog djela čini šteta na imovini, grafiti i verbalne uvrede.

Prema riječima glasnogovornice Clemens, 59 prekršaja okvalificirano je kao nasilno, što je također rekord u odnosu na prošlu godinu kada je zabilježeno njih 28.

Do sada 500 osumnjičenih za napade

Clemens je dodala kako je od 59 prekršaja, u 26 bilo riječ o podmetanju požara. Policija je slobode lišila 20 osumnjičenih u vezi s podmetanjem požara.

Do sada je policija identificirala 500 osumnjičenih za prekršaje protiv centara za azilante.

Clemens je navela i kako većina osumnjičenih ima između 18 i 25 godina te su uglavnom živjeli u istom mjestu gdje su djela i počinjena.

Njemačka očekuje rekordnih 800.000 izbjeglica ove godine, podsjeća Reuters navodeći da je toliki priljev stranaca pridonio porastu tenzija u društvu, te da je u nekim dijelovima zemlje bilo prosvjeda i napada na tražitelje azila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.