Njemica koja se smatrala nestalom na kruzeru “Costa Concordia” pronađena živa (VIDEO)

Žrtva je Mađar Šandor Feher, pojasnio je izvor. Pet tijela muškaraca koji su imali spasilačke prsluke otkrili su ronioci na više od 20 metara dubine.

Prva identifikovana žrtva brodoloma je 38-godišnji mađarski violinista Šandor Fehir koji je svirao na tom brodu, javila je agencija AP. Fehira je identifikovala njegova majka, koja je doputovala u italijanski grad Groseto, navela je agencija, pozivajući se na mađarsko ministarstvo spoljnih poslova.

Pijanista koji je radio sa Fehirom, Jožef Balog, izjavio je dnevniku “Blik” da je violinista, pre nego što je otišao u kabinu da zapakuje violinu, sreo djecu koja su plakala i stavio im pojas za spasavanje.  Portparol ministarstva Jožef Tot ranije je rekao da se nastavlja potraga za još jednom državljankom Mađarske, prenijela je agencija MTI.

Njemačka putnica koja je smatrana nestalom pronađena je u svojoj zemlji gdje se prijavila lokalnim vlastima, rekao je Giuseppe Linardi, gradonačelnik Grosseta, grada u blizini mjesta brodoloma. 

„Gertrud Goergen, koja je smatrana nestalom živa je i nalazi se u Njemačkoj“, rekao je gradonačelnik novinarima. 

„Nećemo stati dok ne budemo sigurni da na brodu nije ostala nijedna osoba“, odgovorio je AFP-u Filippo Marini, glasnogovornik obalske straže, na pitanje o mogućem nastavku potrage za nestalim. 

Concordia je doživjela brodolom u noći s petka na subotu u blizini talijanskog otoka Giglio, nakon što je udarila u stijenu. Na brodu se nalazilo 4.229 osoba, od kojih više od 3.200 putnika 60 nacionalnosti i hiljadu članova posade (posluga, kuhari, magacioneri, muzičari, glumci, zabavljači i slično) iz 40 zemalja. 

Zvaničan broj poginulih je 11. Još uvijek se smatra nestalim 26 osoba, od kojih se neke, bez sumnje, nalaze među žrtvama čija tijela nisu još identificirana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.