Novi Mustang ličiće na koncept Evos

MustangFord će 2014. predstaviti šestu generaciju Mustanga, a prema najnovijim informacijama automobil će imati suvremen izgled u usporedbi s retro dizajnom aktualnog modela.

Na temelju pisanja Wall Street Journal-a, američki proizvođač planira sljedeću generaciju Ford Mustanga ponudi kupcima 2014, (modelska godina 2015.), povodom 50 godina od izlaska prve verzije tog automobila.

Prema istom izvoru, Mustang će zadržati neke tradicionalne detalje poput okruglih farova i karakteristične maske hladnjaka, ali će u cjelini imati izgled suvremenog automobila.

Insajderi iz Forda, koji su upoznati sa izgledom budućeg Mustanga, tvrde da će on po vanjštini najviše ličiti na koncept Evos koji je predstavljen na sajmu automobila u Frankfurtu 2013. godine.

Osnovni razlog za radikalni redizajn leži u činjenici da je stasala nova generacija kupaca ovog automobila koja nije emocionalno vezana za prvobitini Ford Mustang iz 1960-ih godina.

Mlađi kupci su zbog toga pokazali manje zanimanje za aktualni retro stil, što se odrazilo i na rezultate prodaje koja je sa 166.530 automobila u 2006. pala na svega 70.438 u 2011. godini.

U Fordu žele ciljna skupina kupaca novog Mustanga obuhvati generacije Amerikanaca rođenih između 1980. i 1999, a procjenjuje se da je riječ o oko 80 milijuna potencijalnih konzumenata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.