Novorođenče Proglašeno Mrtvim SATIMA Ležalo U Mrtvačnici: Pogrebnik Potom Uočio Nešto Od Čega Je ZANIJEMIO

Tinejdžerku nisu primili u ambulantu jer nisu primijetili da je trudna.

Slučaj prijevremeno rođene bebe u Brazilu koja je proglašena mrtvom šokirao je svijet.

Naime, brazilski ljekari proglasili su prevremeno rođenu bebu mrtvom i zvali pogrebnika dok je ona satima ležala u mrtvačnici, ali je on primijetio da beba diše, te se ispostavilo da je i dalje živa, prenosi Daily Mail pisanje lokalnih medija.

Bebu, koja je dobila ime Augustus, rodila je 18-godišnja majka u mjestu Ariquemes nakon što je zatražila medicinsku pomoć zbog jakih bolova i krvarenja.

Tinejdžerku nisu primili u ambulantu jer nisu primijetili da je trudna, a kasnije je, bez ičije pomoći, rodila bebu tešku samo 900 grama.

Ljekari su dijete, rođeno u sedmom mjesecu trudnoće, proglasili mrtvorođenim i pozvali pogrebnika da odnese tijelo i pripremi ga za sahranu.

Međutim, patolog je tokom procedure primijetio da bebi kuca srca i odmah je vratio u bolnicu gdje je smještena na Jedinici intenzivne njege novorođenčadi.

Nakon toga, beba je bila u stabilnom stanju i dobro je reagovala na terapiju, dok je majka ubrzo bila otpuštena s liječenja.

Bebina baka je rekla da je njen unuk dosta pomjerao ruke i noge, kao i da ima jake otkucaje srca.

Pogrebnik je pokupio bebu oko 3 sata ujutro u utorak, a primijetio je da je još živa nekoliko sati kasnije dok se pripremao za sahranu.

Kaže da je u jednom trenutku uočio da Augustus udiše zrak, nakon čega mu je poslušao srce i primijetio otkucaje.

Baka je medijima rekla da je ogorčena jer se ljekari nisu potrudili da spase djetetu život.

Policija i drugi nadležni organi su otvorili istragu o bizarnom incidentu, a iz bolnice i dalje tvrde da je beba bila mrtva kada je stigla kod njih.

– Za mene je to čudo. Čuo sam doktorku kako govori i ona mi je vrlo jasno rekla da je ova beba mrtva. Pogrebno predzeće je došlo po njega i bio je mrtav. Nekako se taj otkucaj srca vratio – rekao je portparol zdravstvene ustanove u Ariquemesu, piše Objektiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.