Nurmagomedov: Završit ću Gaethjea u trećoj ili četvrtoj rundi

Kako se bliži okršaj sjajnih boraca Habiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea, tako se zagrijava atmosfera uoči borbe koju svi željno očekuju.

Nurmagomedov će na borilačkom spektaklu UFC 254, koji će se održati 24. oktobra, braniti svoj pojas, a protivnik će mu biti Gaethje koji je doslovno uništio Tonyja Fergusona u maju.

Tridesetdvogodišnji Habib vjeruje da će nadmudriti svog protivnika.

“Ne mislim da će to biti šahovski meč, vjerujem da je moja borilačka inteligencija veća od Gaethjeove. On je samo snažan borac, voli se boriti, voli krv. On je poput pravog ratnika. No, kada govorimo o borilačkoj inteligenciji, mislim da je moja mnogo veća od njegove”, izjavio je neporaženi Nurmagomedov za RT.

On uopće ne krije taktiku protiv Gaethjea koji ima omjer 22-2 uoči borbe, a to hrvanje.

“Pokušat ću se hrvatsi s njim. Ukoliko se bude branio od takedowna, pokušavat ću ponovo. Učinit ću to 100 puta. Naravno, boksat ću s njim, bit će udaraca. On će koristiti kombinaciju kickboka i hrvanja. Umorit ću g, to je moj cilj. Moj plan je da ga završim u trećoj ili četvrtoj rundi”, rekao je sjajni šampion.

Ovo će biti njegova prva borba otkako je preminuo njegov otac i trener Abdulmanap u julu. Posljednji put se borio prije više od godinu dana kada je savladao Dustina Poiriera u septembru.

S Fergusonom se Habib trebao boriti na događaju UFC 249, ali je borba otkazana zbog pandemije koronavirusa. Ferguson se borio protiv Gaethjea koji ga je nokautirao u petoj rundi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.