Obavljena dženaza atletskom šampionu BiH Osmanu Junuzoviću

U Doboj Istoku danas je obavljena dženaza atletskom šampionu BiH Osmanu Junuzoviću. Stotine ljudi se oprostilo od uzornog sportiste i mladića velikog karaktera, pa i naš šampion Amel Tuka, tek predstavnik Atletskog saveza BiH. Iz općine Doboj Istok niko se nije obratio na dženazi uzornom sportisti Junuzoviću.

Izrazi saućešća

U svojoj 28. godini, napustio nas je i na bolji svijet otišao je naš atletski šampion, višestruki prvak BiH, osvajač brojnih odličja, uz sve to mladić s karakterom i vječitim optimizmom, 28-godišnji član atletske reprezentacije BiH i AK „Doboj Istok“ .

Izrazi saučešća porodici stižu sa svih strana. Osmanu je prekjučer u večernjim satima pozlilo, te je upućen u Dom zdravlja u Doboj Istok, a onda u Opću bolnicu u Gračanici, u kojoj je oko 23 sata umro. Reanimacija nije uspjela. Iz policije, ali i iz bolnice je saopćeno da Junuzović na tijelu nije imao tragove nasilja.

Osmanov otac donio opremu

Osmanov otac donio opremu

Najdirljiviji momenat

Prije dvije godine, poslije jedne povrede, Osman je dugo ležao u bolnici, ali se vratio na stazu i nastavio osvajati medalje. Sa mlađim drugom Belminom Mrkanovićem, znao je dnevno pretrčati i po 20 kilometara, kako bi bio u kondiciji. Jednostavno bio je jedan od najboljih atletičara u BiH, što je poslije dženaze potvrdio i Amel Tuka naš rekorder na 800 metara.

– Dugo smo Osman i ja u Atletskoj reprezentaciji BiH, bio sam u i kapiten. Radi se o čovjeku koji nije znao reći neću i ne mogu, za svakog je imao lijepu riječ, nikoga nikada nije mrko pogledao. Ovo je veliki gubitak, za porodicu prije svega, pa za bh.sport. Neka mu Allah podari džennet, rekao je Amel Tuka.

Najdirljiviji momenat desio se poslije dženaze, kada je Osmanov otac Kasim, počeo ljubiti sinovljevu sportsku opremu, patike, šorc i dres, opremu s kojom je njegov sin proslavio svoju domovinu, općinu i porodicu. 

Kilometre znao pretrčati

Kilometre znao pretrčati

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook