Odrubljena glava identifikovana nakon 24 godine

Glava 25-godišnje Hajdi Balč (Heidi Balch), koja je radila kao prostitutka na Menhetnu, pronađena je 1989. godine na golf terenu u gradiću Houpvel, ali je tek sada, nakon 24 godine, identificirana kao plod saradnje između državne policije Nju Džersija i policije Houpvela. Odsječena glava identificirana je uz pomoć analize DNK i možda je u vezi sa serijskim ubicom, saopćila je policija u Nju Džersiju.

– S vremena na vrijeme, tokom godina, detektivi su otvarali ovaj slučaj i pokušavali identificirati glavu žrtve. I sve vrijeme su mislili da nikada neće biti otkriveno ko je ona – kaže šef policije Džordž Mejer (George Mayer).

Preokret je nastao kada su detektivi povezali bačenu glavu i knjigu serijskog ubice Džoela Rifkina (Joel), koji je tvrdio da je iskasapio i razbacao po Nju Džersiju dijelove žrtve po imenu Suzi (Susise). Rifkin nikada nije osuđen za ovaj zločin, ali je trenutno na odsluženju kazne zatvora od 200 godina zbog drugih ubistava. Poslije ove njegove izjave, detektivi su odlučili ponovo otvoriti slučaj.

Ekipa policajaca uzela je imena svih prostitutki koje su bile registrirane u to vrijeme. Potom su uporedili njihove fotografije sa modelom odsječene glave. Izgledalo je da žena po imenu Suzan Spenser (Susan Spencer) odgovara slici.

Nakon što su tragali na osnovu nadimaka i lažnog broja osiguranja koji su imali u dokumentaciji, policajci su naletjeli na poznati lik, pretražujući internetsku stranicu s nestalim licima. Bila je to Hajdi Balč.

– Poslije obavljenog razgovora sa porodicom, otišli smo do Baltimora i uzeli DNK od majke – objašnjavaju u policiji.

Rezultati su se poklapali s lobanjom i tako je slučaj od prije 24 godine zatvoren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.