Oglasila se Vlora Çitaku: Jamajka blokirala priznanje, jer me kosovski zvaničnici nisu poslušali

Ambasadorka Kosova u SAD Vlora Çitaku prilikom informisanja rukovodstva Kosova da je Jamajka priznala nezavisno Kosovo preporučila je da se ta vijest ne objavljuje dok se ne dobije pismena nota o tome, piše Koha ditore.

U prepisci u koju je Koha imala uvid piše da prvo predsjednik Kosova Hashim Thaçi, a zatim i drugi visoki kosovski zvaničnici nisu poslušali preporuku Çitaku i odmah objavili tu vijest, te je zato priznanje blokirano.

“Telefonom sam informisana da je Jamajka priznala nezavisnost Kosova. Tokom dva telefonska razgovora ambasadorka Odri Marks mi je potvrdila da je odluka već donijeta i da će vrlo brzo poslati verbalnu notu. Za objavljivanje je dobro da sačekamo i verbalnu notu”, navodi Çitaku u mejlu upućenom najvišim zvaničnicima Kosova.

Vijest o priznanju Kosova od strane Jamajke je objavio na Tviteru predsjednik Kosova Hashim Thaçi, dok je njegov kabinet saopštio da su tu informaciju dobili službeno od ambasadorke Kosova u Vašingtonu Vlore Çitaku.

Informacija je prosledjena i kabinetu premijera i ministra spoljnih poslova i dijaspore Kosova.

Ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina Džonson Smit je na Tviteru negirala da je njena država priznala Kosovo.

“Do danas, Jamajka nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu”, napisala je Smit na toj društvenoj mreži.

Ministar spoljnih poslova i dijaspore Kosova Glauk Konjufca najavio je preduzimanje mjera protiv odgovornih za tu vijest.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana