Oprez, u četvrtak i petak preko -10!

Velike hladnoće, niske temperature i visoki snježni nanosi su gotovo paralisali saobraćaj i na Kosovu. Skoro po svim regionalnim putevima obavezna je zimska oprema a na nekim putevima ima i poledice. Zato vozači oprez!

Iz KEK-a poručuju da domaćinstva širom Kosova troše ogromne količine električne energije te da će još biti prinudnih isključenja po sistemu tri za tri (tri sata ima struje,tri nema) ili po sistemu četiri-dva.

Trenutno su i kosovski gradovi u snježnoj blokadi te na ivici vanrednig stanja zbog nezapamćeme zime (stariji sugrađani u Prizrenu ističu da se ne pamti ovakva zima ili vremenske nepogode u poslednjih 30-set godina). Za sada su na Kosovu jedino dvije opštine proglasile vanredno stanje i to Kačanik i Peć.

S obzirom da nam dolaze sve hladniji dani,po meteorolozima ova će nedjelja, tačnije od četvrtka do nedjelje biti ,,sibirska“po temperaturama od jutarnjih -16 C stepeni do dnevnih od -10 C stepeni do -8 C stepeni,svi oni sugrađani te mještani okolnih sela bez preke potrebe ne bi trebali izlaziti vani.

Većina naših sela u regionu Prizrena, Župe i Podgore praktično su zavejana. Do većine njih se sve teže stiže (obavezna zimska oprema) a komunalne gradske službe čine nadljudske napore sa svojim snjegošistačima i kamionima da očiste bar glavni putni pravac Prizren-Rečane-Prevalac koji je od životnog značaja za ovaj region Kosova. Čak su oni koji redovno odvoze i dovoze svoje putnike, kombi-prevozi iz Župe i Prizrena zbog veoma loših vremenskih uslova danas nisu saobraćali.


Optimized-oprez1

Optimized-oprez2

Optimized-oprez3

Optimized-oprez4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.