Rusi obećali nagrade sportašima i do 100.000 eura.

Osvajač zlatne medalje primit će nagradu u visini od četiri miliona rubalja, što je oko 100.000 eura. Srebrna medalja donijet će osvajaču 2,5 miliona rubalja, odnosno oko 63.000 eura, a 1,7 miliona rubalja, odnosno 43.000 eura osvajaču bronce, piše portal gazeta.ru.

Ruska je država jednake nagrade podijelila i osvajačima medalja na prošlim olimpijskim igrama u pekingu 2008, gdje je Rusija bila treća država po broju osvojenih medalja sa 23 zlata, 21 srebrom i 28 bronci.
 
Iznos nagrade koja će biti isplaćena trenerima uskoro će odrediti ruska ministarstva sporta i finansija te olimpijski odbor.
 
Osvajači medalja dobit će nagrade i od lokalnih zajednica gdje žive te od sponzora.
 
Tako je grad Sankt Peterburg odredio isplatu nagrade u visini od milijun rubalja, što je 25.000 eura za zlatnu medalju.
 
U vrijeme olimpijskih igara u Pekingu, financijska tvrtka Onexim isplatila je nagradu od tri milijuna rubalja (76.000 eura) svakom osvajaču olimpijske medalje koji je trenirao u sportskom klubu CSKA Moskva.
 
Osim toga, ruski milijarder Sulejman Kerimov, koji je bio predsjednik Ruske hrvačke federacije prije nego je prošle godine kupio nogometni klub Anži Makhačkala, isplatio je nagradu od 500.000 dolara (381.000 eura) svakom ruskom hrvaču koji je osvojio medalju na OI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.