OSAM GODINA OD DARKOVE SMRTI: Ispovijest njegove majke o udovici i kćerki tjera suze na oči

Poznati pjevač Darko Radovanović tragično je nastradao 11. juna 2011. godine i to na vrhuncu svoje karijere.

Naime, on je život izgubio u teškoj saobraćajnoj nesreći na obilaznici kod Ostružničkog mosta prema Surčinu. Sutra se navršava osam godina od smrti pjevača za kojeg su kolege, prijatelji i porodica imali samo riječi hvale. Darko je iza sebe ostavio neutješne roditelje Stanu i Vidoja, kćerku Laru i suprugu Maju, a njihove rane i dalje bole istom jačinom.

Darkova majka Stana u intervjuu za Pink.rs otkriva da je i nakon osam godina od njegove smrti neutješna, kao i da je njena bol i dalje ista kao i kada je nastradao.

– Nikako se ne osjećam. Loše mi je, moj suprug je mnogo bolestan, ali uvijek izađe na grob. Imao je infarkt 2003. godine, a 2008. godine je obolio od teške bolesti. On kaže: ”Ne znam kako ću sutra, ali moram da odem”. Biće tu naš kum Dušan, pa će nas voziti, on je Darku bio kum na vjenčanju, to mu je školski drug. Već dvije nedjelje ima da se ne osjećam nikako, mnogo sam nervozna, stalno plačem. Uhvati me neka sjeta za mojim Darkom i ne mogu da se obuzdam, mada smo moj suprug i ja usmjereni na naše dvije unuke koje čuvamo, to su kćerke našeg najstarijeg sina – počinje Stana priču i dodaje da njenu tugu umanjuje samo sreća izazvana uspjesima Darkove kćerke Lare koja će samo dan nakon godišnjice smrti oca napuniti 12 godina.

– Ona je uspješan đak, porasla je, poslala nam je sliku. Završava četvrti razred, majka joj je uplela lijepe pletenice, da otac može da je vidi imao, bio bi presretan. Ona se sjeća svog oca, redovno odlazi na grob sa majkom, čuvaju njegove slike u stanu. Lara je bila veoma mala kad je Darko poginuo, ali pamti očev lik. Uspomene na njega su svuda oko nje – kaže Darkova majka i otkriva da su ona i njen suprug utjehu pronašli u unukama koje oni čuvaju.

– Nakon što je Darko otišao, mi smo se u potpunosti posvetili unukama, utjehu smo pronašli u njima. One unose radost u naš život. Imamo četiri unuke, to je bogatstvo. Imam četiri ljepotice. Dvije unuke čuvamo mi, majka ih je ostavila i mi smo preuzeli brigu o njma.

Stana je u intervjuu otkrila i u kakvim je odnosima sa udovicom svog sina.

– Maja je nastavila život sa svojim djetetom, ona o Lari vodi računa. Ona je jedna odgovorna majka, jedno stvarno izuzetno stvorenje, često se čujemo, ispričamo se. Kad možemo da se vidimo, vidimo se – rekla je Stana kroz suze i otkrila na koji način čuva uspomene na pokojnog sina.

– Mi čuvamo kod nas u kući sve fotografije, što iz novina, što naše… Ja sve članke o Darku čuvam u fioci. Slike od njegovog djetinjstva pa nadalje čuvam, a kada na televiziji vidim Darka, ja se isplačem i iskukam. Nije lako…

Majka pokojnog pjevača otkriva da li se danas čuje sa njegovim kolegama, kao i ko od njih redovno dolazi na njegov grob.

– Od Darkovih kolega nas niko ne zove… Pošteno da vam kažem niko, a ne znam ni da li Maju neko zove. Redovno je uvijek izlazio Ivana Selakov, Slađa Alegro, kao i njegov klavijaturista Panta, i redovno dolazi Mega bend, sa kojima je počinjao – kaže Stana.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana