Ovo je muškarac iz Prizrena koji je pozvao policiju i rekao: “Ubio sam suprugu”

Teško ubistvo dogodilo se sinoć oko 23 sata u Prizrenu.

Tužiteljica Ervehe Gashi dala je za KALLXO.com detalje kako se slučaj dogodio, rekavši da je osumnjičeni sam pozvao policiju nakon što je navodno ubio suprugu.

“Osumnjičeni je sinoć oko 23 satq pozvao policiju i priznao da je ubio suprugu. Međutim, još nisam dobila njegovu izjavu datu policiji i tačan motiv ubistva još nije poznat”, rekla je Gashi.

Dalje je dodala da je pregledano mjesto ubistva, gdje je pronađeno više ćahura.“Tijelo žrtve poslato je autopsiju, dok se osumnjičeni nalazi u pritvoru na 48 sati i bit će potrebno da mu se pritvor produži”, saopćilo je tužilaštvo.

Pored toga, tužiteljica je rekla da je provjeravano da li je bilo slučajeva nasilja u porodici žrtve od 2005. godine, ali, kako je kazala takvih slučajeva nije bilo.

Policija je objavila da je nakon njihove intervencije i odjela za hitne slučajeve iz Prizrena, koja je odmah stigla na mjesto događaja, utvrđeno da je žena preminula uslijed rana zadobijenih iz vatrenog oružja.

„Istražne i forenzičke jedinice pronašle su žrtvu kao i 15 metaka kalibra 9 mm. Odlukom tužioca izvršen je pretres kuće osumnjičenog i policija je uspjela pronaći pušku marke ZIG M1 kalibra 9 mm i 42 komada municije ovog oružja“, kaže se u policijskom saopćenju.

Policija je također saopćila da je osumnjičeni istim oružjem počinio krivično djelo ‘teško ubistvo’. „Osumnjičeni i žrtva bili su supružnici. U ovom slučaju, osumnjičenom B.V-u (61) određen je pritvor u roku od 48 sati. Odlukom državnog tužioca, tijelo je poslato na autopsiju radi daljnje istražne postupke”, saopćila je policija.

(rtv21.tv)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana